Reunió amb el conseller d’Habitatge

Els presidents col·legials insten a la reforma del Decret d’habitabilitat i a la participació dels aparelladors des de l’etapa inicial de disseny dels projectes d’obra pública

 

Els presidents dels col·legis professionals d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, Daniel Tur; Menorca, Miguel Ángel Sicilia; i d’Eivissa i Formentera, José Luis Rodríguez, s’han reunit amb el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern dels Illes Balears, Marc Pons.

Els presidents col·legials han apuntat la necessitat de modificar i actualitzar el Decret d’habitabilitat aprovat fa més de 30 anys per a adaptar-ho a les necessitats actuals i simplificar tràmits administratius. El conseller Pons ha reconegut que aquesta reforma és una de les actuacions previstes per a aquesta legislatura i que esperen les aportacions que, en aquest sentit, puguin fer els tres col·legis d’Aparelladors de les illes.

En la primera trobada d’aquesta legislatura amb els representants de Mobilitat i Habitatge del Govern, el conseller Marc Pons ha assegurat que la prioritat del seu departament per a aquests pròxims 4 anys és estimular la construcció de nous habitatges públics. Unes mil més a les illes, segons les seves previsions. També ha indicat que estudien els mecanismes a posar en marxa per a fomentar i estimular la participació privada en la promoció d’habitatge públic.

Els presidents dels 3 col·legis també han reivindicat la configuració d’equips multidisciplinaris per al desenvolupament de projectes públics, impulsats per l’administració, en els quals es garanteixi la participació d’aparelladors i arquitectes tècnics des de la fase del disseny.

“Amb la finalitat de garantir la viabilitat econòmica dels projectes”, ha assenyalat el president del COAAT Mallorca, Daniel Tur, “però també pensant en la sostenibilitat i eficiència, és primordial comptar amb la figura de l’arquitecte tècnic com a expert en materials i solucions constructives”.

A més, els presidents van traslladar la voluntat dels col·legis de col·laborar amb l’administració en tots aquells temes relacionats amb l’habitatge en els quals se sol·liciti. En la reunió, mantinguda en la seu del Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes tècnics de Mallorca, també van participar els directors generals d’Habitatge, Eduardo Robsy, i d’Arquitectura, Bernat Roig, i la gerent del COAAT Mallorca, Marta Cabrero.