Ja disponible la nova app RisGES

Està disponible en Apple Store i Google Play

 

Ja està disponible en Apple Store i Google Play la nova aplicació per a dispositius mòbils RisGES. Aquesta nova app, dissenyada per la Fundació Musaat, permet la gestió de les condicions de seguretat d’una obra. Està projectada com una eina d’ajuda que permet una anàlisi detallada del nivell de riscos en cadascuna de les fases de l’obra i els principals elements d’intervenció que s’han d’afrontar per a millorar-lo.

L’aplicació utilitza COSNRAT, un model d’avaluació de risc en obra validat. Com a resultat s’obtindrà una relació de recomanacions per a la intervenció en l’obra.

Després de contestar una relació de preguntes de l’aplicació, s’obtindrà el nivell de risc de 10 variables compostes per diferents elements de l’obra. Aquest nivell de risc estarà classificat d’acord amb una escala de tres nivells. A més, s’obtenen la valoració de 10 variables organitzatives de l’obra que poden estar relacionades amb el nivell de risc d’aquesta.

El resultat final que facilita l’aplicació és un informe de recomanacions específiques, no sols dirigides a contemplar, revisar i corregir la falta de mesures de seguretat, sinó també a millorar els nivells de recursos disponibles en obra i controlar la seva complexitat. Tot això pretén ser una ajuda per a reduir i controlar el risc de la seva obra de construcció.

La versió estesa és gratuïta per als mutualistes de MUSAAT: https://fundacionmusaat.musaat.es/appmovil3.html

 

També estan disponibles en Apple Store i Google Play altres dues aplicacions de gran utilitat per als arquitectes tècnics: CoorGES (eina de suport al coordinador de seguretat en obres) i Control d’Edificacions (per a documentar el control d’execució d’una obra en edificació).

En el disseny de totes aquestes aplicacions han participat el vicepresident i el secretari tècnic del Col·legi d’Aparelladors de Mallorca, Francisco Forteza i Mateo Moyá.

Compartir

Més notícies