CONTART 2022 es dedicarà a la rehabilitació

La IX Convenció Internacional de l’Edificació se celebrarà a Toledo els dies 12 i 13 de maig de l’any que ve

 

La rehabilitació d’edificis amb criteris d’eficiència energètica, salubritat i sostenibilitat serà l’eix central de la pròxima edició de la Convenció Internacional de l’Edificació. CONTART 2022 se celebrarà a Toledo els dies 12 i 13 de maig de l’any que ve. La major trobada de l’Arquitectura Tècnica a Espanya torna després de la suspensió, a causa de la pandèmia de la COVID-19, de l’edició de 2020 que s’anava a celebrar a Eivissa.

Compromesos amb la rehabilitació serà el lema de CONTART 2020, que desenvoluparà 7 àrees temàtiques:

  • Eficiència energètica i sostenibilitat
  • Conservació del Patrimoni
  • Accessibilitat universal
  • Edificis saludables
  • Noves tecnologies i innovació
  • Seguretat
  • Iniciatives per a la promoció de la rehabilitació

 

En la carta de presentació de CONTART 2022, el president del CGATE, Alfredo Sanz assegura que l’any que ve serà el de l’esperança. Segons Sanz “rehabilitar és clau per a aconseguir no només l’anhelat creixement econòmic, sinó una manera de produir i consumir de manera més circular, sostenible i eficient, que contribueixi a reduir tant la dependència de les matèries primeres, com de l’energia. A més, quan actuem sobre l’edifici, també el fem sobre la salut i el confort dels seus ocupants. A través dels materials o realitzant petites (i grans) reformes, som capaces d’influir en el benestar físic i emocional de les persones, facilitant la seva mobilitat, garantint el seu descans o incidint sobre el seu confort tèrmic i acústic”.

El Consell General de l’Arquitectura Tècnica d’Espanya serà l’organitzador oficial de la trobada, encara que estarà secundat pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Toledo, com a amfitrions, i per MUSAAT.

CONTART 2022 té ja disponible la seva pàgina web, en la qual s’anirà actualitzant tota la informació d’aquesta convenció amb la programació científica, la informació d’interès i la possibilitat d’inscriure’s de manera en línia.