EL COAAT Mallorca presenta suggeriments al PGOU d’Estellencs

Entre altres qüestions se sol·licita la inclusió de l’obligatorietat del IEE i que es limitin les actuacions que suposen un excessiu increment de places turístiques i de consum de territori

 

El COAAT Mallorca ha presentat un escrit de suggeriments al Pla General d’Ordenació Urbana d’Estellencs que es troba en procés de redacció. L’escrit presentat pel Col·legi reclama, entre altres coses, que el PGOU d’aquest municipi inclogui el desenvolupament d’una ordenança municipal per a l’obligatorietat de l’Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE).

En els suggeriments es reclama, a més, que es limitin algunes de les actuacions previstes en el PGOU i que suposen, segons el COAAT Mallorca, un consum excessiu de territori o una ampliació desmesurada de places hoteleres. Actuacions que poden considerar-se no adequades per a un municipi emplaçat a la Serra de Tramuntana, declarada com a Paisatge Natural per la UNESCO en 2011.

En aquest sentit, se sol·licita, per exemple, que el PGOU d’Estellencs proposi un model territorial sostenible, ja que es considera que són excessives les previsions de noves zones d’aparcament o de creixement urbà.

Compartir

Més notícies