Reunió amb el conseller de Mobilitat i Habitatge

Han concretat aspectes del Reial Decret que estipularà les ajudes europees per a rehabilitació, entre altres actuacions relacionades amb l’habitatge

 

El president del COAAT Mallorca, Luis Alfonso de León, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, s’han reunit avui per a parlar sobre les ajudes previstes en el Reial Decret pel qual es regularan els programes d’ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquestes ajudes, provinents de Fons Europeus, que posarà en marxa, de manera imminent, el Govern d’Espanya seran canalitzades a través del Govern dels Illes Balears.

Marí Ribas ha exposat les cinc línies d’actuació que es gestionaran des de la seva conselleria, que són barris, edificis, habitatges individuals, rehabilitació i llibre d’edifici existent. En matèria d’habitatge, està prevista una inversió a les Illes Balears de 28 milions d’euros a través d’aquestes ajudes.

El president Luis Alfonso de León ha mostrat la disposició del Col·legi a col·laborar amb l’Administració, molt especialment en aquells projectes relacionats amb la rehabilitació i el llibre de l’edifici existent. En aquest sentit, ha ofert a la Conselleria la plataforma Obres amb Garantia com una eina de primer nivell en la cerca de professionals per a dur a terme aquests projectes que rebran les ajudes econòmiques europees.

També ha incidit en la necessitat que les administracions públiques agilitin els tràmits de concessió de llicències perquè els projectes puguin complir amb els terminis d’execució exigits per a poder beneficiar-se d’aquestes ajudes.

A la reunió, celebrada en la seu la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, també ha assistit el director general d’Habitatge i Arquitectura, Eduardo Robsy. El president del COAAT Mallorca ha assistit a la trobada amb el vistiplau dels COAATs de Menorca i Eivissa-Formentera, els presidents dels quals se sumaran també a les pròximes reunions de treball.

Compartir

Més notícies