El COAAT Mallorca signa tres convenis amb la UIB

Permetran la posada en marxa del Màster de Rehabilitació i la col·laboració en formació i recerca

El president del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, Luis Alfonso de León, ha signat amb la Universitat de les Illes Balears tres convenis de col·laboració que permetran la posada en marxa del Màster en Edificació i Rehabilitació Arquitectònica i la col·laboració entre totes dues institucions en matèria de formació i de recerca en el sector de la construcció.

Amb la signatura d’aquests acords es concreta la col·laboració entre el COAAT Mallorca i la UIB en l’organització del Màster Universitari en Edificació i Rehabilitació Arquitectònica que es començarà a impartir a partir d’aquest curs 2022-2023. El Col·legi aportarà un mínim de 12 mil euros anuals a la Universitat per a l’organització i impartició d’aquest màster. De León ha destacat l’oportunitat d’aquest màster ja que “en els pròxims anys, la rehabilitació serà clau en el sector de la construcció per l’antiguitat del parc immobiliari de les illes, la manca de sòl urbà i el preu desorbitat de l’habitatge”.

En matèria de formació també s’ha acordat la col·laboració entre el Col·legi i la Universitat en l’elaboració conjunta i coordinada de cursos i seminaris en els quals podran participar alumnes de la UIB i col·legiats del COAAT Mallorca. Aquesta cooperació inclou l’intercanvi de personal docent i investigador per a complementar els cursos, estudis de recerca conjunts o l’intercanvi d’informació i publicacions.

El tercer conveni signat entre ambdues parts se centra en el camp de la recerca en el sector de la construcció. En aquest sentit, la UIB i el COAAT Mallorca han acordat el desenvolupament per part de la Universitat, a través dels grups de recerca GREO i Construccions Arquitectòniques, de l’estudi “La qualitat dels estudis de seguretat i salut en l’àmbit de l’edificació i la seva influència en els plans de seguretat a l’hora de construir”. El Col·legi, per part seva, posarà a la disposició dels investigadors dades i documents col·legials d’interès per al seu treball.

A l’acte de signatura d’aquests convenis de col·laboració han assistit el vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent, Maurici Mus, la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital, Lorenza Carrasco, la directora del Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB, Neus Piña, el director del Màster Universitari en Edificació i Rehabilitació Arquitectònica, Gabriel Horrach, i el professor del Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció, Francisco Forteza. També han assistit per part del COAAT Mallorca, la vicepresidenta, María Sicre, i el secretari, José Penadés.

Compartir

Més notícies