Visita a Barcelona amb precol·legiats

Una vintena d'estudiants han visitat les obres d'un centre penitenciari obert i CONSTRUMAT

Una vintena d’estudiants del Grau en Edificació de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears han realitzat un viatge a Barcelona organitzat pel COAAT Mallorca.

El Col·legi els ha portat a la Ciutat Comtal a visitar les obres d’un centre penitenciari obert a la Zona Franca de Barcelona. Es construeix en una superfície de 6.500 m² i tindrà 13.000m útils. En aquest centre els presos sortiran al matí a treballar o fer voluntariat i tornaran per a dormir. Aquest edifici té un doble caràcter: penitenciari i residencial. D’aquí la necessitat d’equilibri entre el seu ús domèstic i la seguretat. La configuració arquitectònica, la disposició dels volums i el seu tractament, l’atenció a la llum natural, l’organització funcional amb una zonificació acurada i els tancaments i filtres degudament disposats, s’han orientat a la consecució d’aquest doble objectiu. Es tracta d’aconseguir un entorn acollidor però segur alhora.

A l’horabaixa, la jornada s’ha completat amb una visita a CONSTRUMAT, el saló de la construcció que se celebra aquests dies a Barcelona.

Els estudiants, tots ells precol·legiats, han estat acompanyats en la visita pel president i el vocal de professions liberals, taxadors i perits del COAAT Mallorca, Luis Alfonso de León i Joan Mayol.

Compartir

Més notícies