La salut dels edificis a debat en CONTART 2024

600 professionals de l'Arquitectura Tècnica es donen cita a EIVISSA en el Congrés organitzat pel CGATE i que ha inaugurat la ministra d'Habitatge

La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, va inaugurar CONTART 2024, la X Convenció Internacional de l’Arquitectura Tècnica, que s’ha celebrat a Eivissa els dies 25 i 26 d’abril. La salut en els edificis i la rehabilitació energètica són els eixos principals d’aquesta edició sobre els quals van versar les diferents ponències, els tallers i les nodrides taules de debat.

Més de 100 comunicacions es van presentar enguany a CONTART 2024, el congrés organitzat pel CGATE, que va reunir 600 congressistes, entre professionals, experts ponents i representants d’empreses, entre ells una àmplia representació del COAAT Mallorca, integrada pel president del Col·legi, Luis Alfonso de León, membres de la Junta de Govern i altres representants del col·lectiu professional.

El futur del sector de l’edificació des de la perspectiva de la professió de l’Arquitectura Tècnica, les últimes eines per a la rehabilitació energètica, fluxos de generació de residus en projectes d’edificació, i les oportunitats d’integrar la prevenció de riscos laborals al llarg del cicle de vida d’una construcció mitjançant la metodologia BIM, són algunes de les qüestions abordades en CONTART 2024. També temes crucials com l’accessibilitat, la seguretat universal, l’eficiència energètica en la renovació del parc residencial existent i la sostenibilitat en edificis patrimonials.

La presidenta COAAT Eivissa i Formentera, María de la Fe Payer, i el secretari general del CGATE, Melchor Izquierdo, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents en l’acte d’inici de CONTART 2024. La ponència inaugural va ser a càrrec del president i director de la Fundació Ecologia Urbana i Territorial, Salvador Rueda.

El nostre company Francisco Forteza va recollir el premi a la millor comunicació per ‘Estudis i plans de seguretat i salut en obres de construcció: una avaluació empírica del seu impacte preventiu’, realitzat conjuntament amb Barbara Estudillo, María Segarra i José Mª Carretero.

Entre altres activitats, durant el transcurs de CONTART també va ser present l’exposició del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica d’Astúries dedicada als 26 anys del Pla Director de la Catedral d’Oviedo, recentment guardonat en els Premis d’Edificació.

Compartir

Més notícies

Així va ser el sopar col·legial 2024

Construïm, Ladrillerías Mallorquinas, Nou Bau, Poraxa, Sika i Tecproim van participar enguany en l’organització de l’esdeveniment en el qual també van col·laborar LABARTEC i GEPRESE