El COAAT Mallorca participa en un projecte solidari a Nicaragua

L’aportació de 5 € de cada col·legiat quan realitzi la inscripció al sopar de Nadal es destinarà íntegrament a un projecte educatiu a Jiñocuabo

Els col·legiats que aquest any participin en el sopar de Nadal del COAAT Mallorca formaran part d’un projecte solidari que realitza Arquitectes Tècnics Sense Fronteres a Nicaragua. L’aportació de 5 € en el moment de la inscripció al sopar es destinarà íntegrament a la segona fase del projecte de nova escola en la comunitat rural de Jiñocuabo.

La primera fase executada, amb l’associació alemanya Bildung Bauen e.V. en col·laboració amb una altra associació local de la regió, consistia en la construcció de tres mòduls educatius on es formen nins i joves de 5 a 16 anys.

La segona fase, a la qual es destinarà l’aportació dels col·legiats del COAAT Mallorca, consistirà en l’anàlisi i execució d’un drenatge perimetral del conjunt constructiu de la primera fase, la construcció d’un mòdul de latrines i la realització d’altres extres segons la disponibilitat pressupostària (pavimentacions, acabats en paraments verticals interiors, …).

Aquesta segona fase serà un projecte que es durà a terme a través de la iniciativa MusicAula de Bitlab Cultural, similar al que Arquitectes Tècnics sense Fronteres té a Kenya, que uneix músics locals i escoles per a crear un disc benèfic.

Arquitectes Tècnics Sense Fronteres és una ONG d’ajuda al desenvolupament que se centra en l’aportació de coneixements tècnics en l’àmbit de l’educació. Està integrada majoritàriament per professionals i estudiants d’Arquitectura Tècnica. Treballa en projectes de cooperació nacionals i internacionals des de 2004. És una de les poques ONGs del nostre sector que opera en l’àmbit internacional.

Jiñocuabo és una comunitat rural del municipi de Chinandenga a Nicaragua. Se situa prop de la frontera d’Hondures i a uns 178 quilòmetres de Managua. Té 1.500 habitants dels quals 900 estan desocupats. 500 són menors d’edat. La principal activitat és la ramaderia, l’agricultura i l’artesania.

ENTREVISTA a ANDREU RIUTORT d’ARQUITÈCTES TÈCNICS SENSE FRONTERES

Compartir

Més notícies

Així va ser el sopar col·legial 2024

Construïm, Ladrillerías Mallorquinas, Nou Bau, Poraxa, Sika i Tecproim van participar enguany en l’organització de l’esdeveniment en el qual també van col·laborar LABARTEC i GEPRESE