Reunió amb el conseller de Mobilitat i Habitatge

Els presidents dels COAAT de Balears van reclamar una major agilitació dels tràmits administratius relacionats amb l’edificació en la primera trobada amb el nou conseller Josep Marí Ribas

 

El president del COAAT Mallorca, Daniel Tur, es va reunir ahir amb el recentment nomenat conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, al qual va reclamar una major agilitació en els tràmits administratius relacionats amb l’edificació. En aquest sentit, es va demanar al conseller que, a través de la FELIB (Federació d’Entitats Locals dels Illes Balears), mitjanci amb els ajuntaments per a plantejar solucions que contribueixin a agilitar els processos administratius per a la posada en marxa de projectes i actuacions en el sector de la construcció.

També es va sol·licitar un impuls a la creació d’un esborrany de conveni per a acordar amb els ajuntaments la redacció, per part dels COAAT, d’informes urbanístics o un altre tipus d’actuacions que contribueixin a aquesta agilitació administrativa.

En la trobada, celebrat de manera virtual, també van participar els presidents del COAAT Menorca, Miguel Ángel Sicília, i del COAAT d’Eivissa i Formentera, José Luis Rodríguez, el director general d’Arquitectura i Habitatge, Eduardo Robsy, i la gerent del COAAT Mallorca, Marta Cabrero. Tots ells van mostrar la seva predisposició a col·laborar en els futurs PERTES (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica), en els quals els presidents dels col·legis van manifestar la seva ferma voluntat de participar.

Marí Ribas va assegurar que hi haurà tres línies de treball en relació als PERTES: rehabilitació d’habitatges, rehabilitació d’edificis públics i millora de barris. Sempre amb l’objectiu primordial de la millora substancial de l’eficiència energètica. En totes aquestes actuacions, segons el conseller, serà crucial l’aportació dels aparelladors i arquitectes tècnics.

Per part dels COAAT també va haver-hi interès per l’estat actual dels esborranys dels futurs decrets d’Informes d’Avaluació d’Edificis i d’Habitabilitat. També van mostrar la seva satisfacció per la seva inclusió com a membres del Jurat de Cessió d’Habitatges Desocupats, la qual cosa contribuirà a una valoració professional d’aquests immobles.