Cort reactiva la comissió de qualitat per a agilitar la concessió de llicències d’obra

Entre altres actuacions, l’Ajuntament de Palma anuncia en una reunió amb representants col·legials la contractació de més tècnics municipals

 

El Col·legi d’Aparelladors de Mallorca ha participat aquesta setmana en una reunió, amb altres col·legis professionals, en la qual la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha avançat la incorporació, en els pròxims mesos, de quatre nous tècnics municipals per a agilitar la concessió de llicències d’obra.

Fins que es produeixi aquesta ampliació definitiva de plantilla, Truyol ha comunicat, als representants col·legials presents en la trobada, que s’incrementarà la labor del departament de llicència d’obres amb la realització d’hores extraordinàries del personal actual i la incorporació temporal de 3 o 4 tècnics més.

Aquesta trobada de representants municipals i de col·legis professionals és la denominada comissió de qualitat per a la millora de la concessió de llicències que es va crear la legislatura passada però que el consistori palmesà no havia convocat des de fa dos anys. Per part del COAAT Mallorca van assistir el secretari Pedro Carrero i la gerent Marta Cabrero.

La regidora de Model de Ciutat ha assegurat que en aquests dos anys s’han realitzat canvis, plantejats per diferents col·legis, que han permès reduir el termini del tràmit administratiu inicial de dos mesos a cinc o set dies des que la petició de sol·licitud de llicència es lliura en registre fins que arriba a un tècnic municipal per al seu estudi. És en aquest moment en el qual es produeix la demora actual fins a la concessió de la llicència definitiva.

El consistori ha plantejat la seva voluntat de convocar amb més assiduïtat aquesta comissió i continuar treballant per a escurçar els terminis de concessió de llicències. Entre elles, la difusió d’una guia que aclareixi i unifiqui com s’han de presentar i lliurar les sol·licituds de llicència i la documentació requerida. Està previst, a més, que tècnics municipals realitzin accions de formació per a aclarir els processos de tramitació a col·legiats interessats.

Durant la reunió també s’ha assegurat que l’Ajuntament està treballant en la unificació de la interpretació que fan els tècnics municipals de tota la legislació actual en matèria de concessió de llicències i en mesures per a implantar i millorar l’administració electrònica en aquest àmbit.

L’objectiu final de l’Ajuntament és que el termini per a la concessió de llicències d’obres a Palma sigui entre 6 i 8 mesos.

Compartir

Més notícies