Conveni per a promoure l’eficiència energètica i la sostenibilitat

L’acord l’han signat el CGATE, el CSCAE, la PEP, GBCe i el ITG per a divulgar i promocionar l’estàndard Passivhaus

 

El Consejo General de la Arquitectura Técnica de España (CGATE), el Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de España (CSCAE), la Plataforma d’Edificació Passivhaus (PEP), Green Building Council Espanya (GBCe) i l’Institut Tecnològic de Galícia (ITG i BREEAM ES) han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar accions en benefici del col·lectiu de professionals de l’Arquitectura, l’Arquitectura Tècnica, la construcció i la societat en general.

La signatura del conveni neix amb l’objectiu de desenvolupar accions en benefici de la construcció sostenible, ja que suposa la comunicació, divulgació i promoció de l’estàndard Passivhaus i les certificacions mediambientals VERDE i BREEAM ÉS, principalment d’àmbit tècnic, als citats col·lectius en l’àmbit de l’eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental en l’edificació. A més, completa i dóna viabilitat a l’acord que es va signar al gener de 2020 per a dur a terme accions de formació conjunta i que va haver de cancel·lar-se al començament de la pandèmia.

En aquest sentit, PEP, en col·laboració amb GBCe i BREEAM ES, oferirà tallers de formació als col·legis que integren les organitzacions col·legials representades tant per CSCAE com per CGATE que versaran sobre l’estàndard Passivhaus i les certificacions mediambientals VERDE i BREEAM ES. Per la realització d’aquests tallers s’obtindrà un certificat d’aprofitament, que vindrà avalat tant per PEP, GBCe i BREEAM ÉS, com per CGATE i CSCAE i, anualment, es desenvoluparan entre quatre edicions presencials i una en línia.

Per a Alfredo Sanz, president de CGATE, “aconseguir la descarbonització del parc edificat és l’il·lusionant repte al qual s’enfrontarà la professió en els pròxims anys. Aquest acord permetrà facilitar l’accés a l’arquitecte tècnic a les eines necessàries per a aconseguir l’èxit, convertint-lo en agent imprescindible en el sector”.

Com a avantatge per als col·legiats, PEP es compromet a oferir descomptes en la quota d’associació als tècnics que assisteixin i completin els tallers de formació acollits al conveni i BREEAM donarà descomptes en els seus cursos de formació. Per part seva, GBCe es compromet a fer un descompte en els cursos de formació d’Avaluador Acreditat VERDE i de Consultor DGNB System ES. A més, l’associació individual a PEP comporta descomptes i facilitats per a l’adquisició de programari específic i llibres, compra d’entrades per a esdeveniments de l’associació, accés gratuït a documentació tècnica sobre l’estàndard Passivhaus, etc.