Presentació de la Guia de bones pràctiques “Ens movem per la pobresa energètica”

Estudiants de la UPM i Down Madrid elaboren, amb la col·laboració del CGATE, una guia de bones pràctiques davant la pobresa energètica que avui s'ha presentat en el col·legi La Puríssima de Palma

Alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Edificació de Madrid (ETSEM) de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i de la Fundació Down Madrid, en col·laboració amb el Consejo General de la Arquitectura Técnica de España (CGATE), han elaborat una Guia de bones pràctiques davant la pobresa energètica, presentada com un manual “de fàcil comprensió” que reuneix consells per a estalviar energia en els habitatges. La Guia s’ha presentat avui en el col·legi La Puríssima de Palma davant alumnes amb diferents capacitats. Aquest manual dona resposta a preguntes senzilles sobre com es llegeix una factura energètica o com calcular els costos energètics d’un habitatge, però a més es complementa amb consells pràctics per a estalviar energia i diners en la llar.

Pel seu caràcter inclusiu, aquest treball ha facilitat que els joves amb diferents capacitats continuïn adquirint competències sociolaborals per a la seva inserció en el mercat laboral. Al mateix temps, ha permès que els alumnes de la UPM adquireixin competències transversals com l’empatia, l’adaptabilitat, la comunicació i la sensibilització.

La guia ha estat presentada per les seves dues coordinadores, Patricia Aguilera i Isabel Bach, durant un acte al qual també han assistit el director gerente de l’Institut Balear de l’Energia, Mateu Ferrer, el director de La Puríssima, Biel Serra, la responsable de Relacions Institucionals de ASNIMO, Maria Antònia Cantallops, i el president del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, Luis Alfonso de León, qui ha destacat “la importància d’aquesta iniciativa en la qual hem pogut col·laborar mostrant, una vegada més, la vocació social d’una professió com l’arquitectura tècnica bolcada en la millora de la qualitat dels edificis, que es construeixen i rehabiliten, per a proporcionar seguretat, salut, benestar i confort als ciutadans que els habiten”.

Per a la presentació s’ha triat el col·legi de La Puríssima, un centre que acull la inclusivitat com un valor transversal en tot el seu projecte educatiu i assistencial. En aquest sentit també s’ha aprofitat l’acte per a emmarcar-lo en la celebració anual del col·legi de la Setmana Internacional de les persones amb discapacitat.

Compartir

Més notícies